fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Draadloze communicatie maakt ons leven een stuk aangenamer

Denk maar aan uw smartphone die verschillende draadloze communicatietechnologieën zoals 4G/5G, wifi en bluetooth zonder enige moeite combineert. Ook op de werkvloer staan we dankzij videoconferencing geen uren in de file. De wifi-, DECT- en mobiele netwerken zorgen ervoor dat u uw collega’s en bedrijfsdata op elke moment kan raadplegen. Ook in geval van nood.

Maar het was niet altijd zo. Draadloze communicatie verliep vroeger via radio en nog daarvoor via telegram. Door de jaren heen evolueerde de draadloze technologie en werden toestellen veel kleiner en betrouwbaarder. Maar het werd pas echt interessant in de jaren 70 toen het eerste telefoongesprek via een mobiel toestel plaatsvond. Het is rond die periode dat Essec NV in 1977 het levenslicht zag.

Vanaf de eerste dag legde Essec zich toe op draadloze communicatie in bedrijfs- en zorggebouwen met een groot oppervlakte. Eerst met bieper-systemen, daarna met DECT-telefonie en wifi-netwerken. Met de opkomst van de gsm, werd ook voor Essec duidelijk dat dit een blijver zou zijn en werd er een winkelnetwerk uitgebouwd om deze technologie aan de man te brengen. Lees hieronder hoe Essec zich door de jaren heen gevormd heeft tot een van de belangrijkste ICT-spelers op de Belgische markt.

1977

Houthalen

Essec NV wordt opgericht als een specialist in algemene telecommunicatie. Hiermee was het bedrijf een van de eerste om zich te vestigen op het nieuwe industrieterrein van Houthalen. In die jaren behaalde Essec het A-statuut op de Belgische telefoniemarkt en breidde het bedrijf verder uit.

In het begin van de jaren ’90 zette de expansie zich sterk door, mede door het openen van de Essec Telecom Centers, die zich gingen toespitsen op de semiprofessionele en particuliere gebruikers. Dit netwerk werd in de loop der jaren uitgebouwd tot een keten van 9 verkooppunten en een webshop.

1991

Hasselt

Met de overtuiging dat er een nood bestaat op de markt voor het supporteren van netwerken en netwerktoepassingen, starten drie partners Business Network Systems BVBA op. In het begin spits het bedrijf zich voornamelijk toe op de installatie en ondersteuning van kleine tot middelgrote lokale netwerken.

Jaren 90

1997

Exact 20 jaar na de oprichting ontvangt toenmalig zaakvoerder Luk Lowette de onderscheiding van Zelfstandig Ondernemer van het Jaar. Een mooie bekroning voor de verdere groei, want ook het nieuwe millennium werd meteen goed ingezet met het overschrijden van de kaap van een half miljard Belgische frank (12,5 miljoen euro.) omzet.

1998

Het jaar dat daarop volgde, kwamen Essec en BNS voor het eerst met elkaar in contact. Samen ontwikkelde ze een integratie tussen een CRM en Unified Communication, genaamd CallCare. Deze innovatieve technologie was zijn tijd ruim 10 jaar vooruit. Het streefde naar een geïntegreerde communicatie tussen pc, telefoon en gebruiker om op die manier bedrijfsprocessen te optimaliseren en gebruikersproductiviteit te verhogen. Iets wat vandaag de dag vanzelfsprekend is.

De jaren 2000 - 2010

2002

In 2002 viert Essec zijn zilveren jubileum! Deze 25 jaar ervaring leverde stevige fundamenten op. Essec zet de puntjes op de “i” en profileert zich als de ‘Telecompleetste’

2009

Na 32 jaar trouwe dienst, nam Luk Lowette afscheid van het bedrijf en kwam Essec in handen van de vier managers: Luc Achten, Johan Deroy, Peter Jans en Mark Decat.

Met de bouw van een eigen datacenter, was 2009 ook voor BNS een belangrijk jaar. Na al eerder afgesloten partnersships met onder andere Microsoft, HP & Citrix, realiseerde BNS dat jaar ook een uniek partnership met VMware.

De jaren 2010 - heden

2010

In oktober 2010 werd Essec verkozen tot ‘KMO-laureaat Limburg 2010’, een prijs die uitgereikt werd door Unizo.

2011

Met de komst van de Cloud besluit BNS zich toe te leggen op het aanbieden van Hybrid IT-solutions. De combinatie van private, trusted en public cloud solutions biedt een gepaste oplossing voor elke klant!

 

2012

De voortdurende drang naar innovatie, samen met de 30 jaar lange ervaring in verpleegoproepsystemen leidt bij Essec tot de ontwikkeling van een eigen verpleegoproepsysteem. Deze krijgt de naam iCall.

 

 

De behoefte die ze door de jaren heen in de markt hebben opgepikt, vormt de basis voor een slim en vooral flexibel verpleegoproepsysteem gebaseerd op het IP-protocol. Het was dan ook een logische stap om zowel de ontwikkeling als de productie in eigen handen te nemen. IndigoCare zag het levenslicht en vormt de internationale Healthcare divisie binnen de Essec Group.

 

2015

5 jaar na de lancering werd het tijd om de Essec webshop in een nieuw kleedje te steken. Het toenemende aantal online bestellingen, bevestigt de meerwaarde van dit online kanaal.

2015

5 jaar na de lancering werd het tijd om de Essec webshop in een nieuw kleedje te steken. Het toenemende aantal online bestellingen, bevestigt de meerwaarde van dit online kanaal.
2017 - Het jaar van Essec Group

Januari 2017 - Essec Group viert feest!

Het jaar van Essec Group

Essec bestaat 40 jaar en gaat voortaan door het leven als “De compleetste in IT en Telecom”

De telecomafdeling van de Essec Group werd 40 jaar geleden opgericht. Het spreekt voor zich dat vier decennia ervaring geen windeieren legt. Combineer dit met zo’n 25 jaar expertise op vlak van IT en u krijgt een ICT Group dat zijn gelijken niet kent en geen enkele uitdaging uit de weg moet gaan.

Maar ook de Healthcare-poot blijft een erg belangrijke afdeling. In de zorgsector zal de groep zich voornamelijk gaan toespitsen op renovatieprojecten enerzijds en het veroveren van marktaandeel binnen de ziekenhuizenmarkt anderzijds.

 

April 2017

Essec Group zet verdere stappen in de wereld van Digital Signage.

Essec-BNS neemt een participatie in de bestaande aanbieder Mediawave, dat al sinds 2007 specifieke toepassingen biedt in Digital Signage. Onder de koepel van de Limburgse ICT-speler is het de bedoeling om een veel breder draagvlak te bieden binnen dit domein.

 

Juni 2017

Essec Group neemt HostYou over

De Limburgse Essec Group groeit verder in de Digitale Communicatie toepassingen. Na de participatie in Mediawave, neemt de Essec Group nu de activiteiten en het personeel van HostYou over, gestart in 2002 als native cloud bedrijf. De Limburgse ICT speler zal door de combinatie van de verschillende digitale disciplines een uniek aanbod bieden aan verschillende marktsegmenten.

 

Augustus 2017

Proximus Enterprise Platinum Partner

Het partnership tussen Proximus en de Essec Group gaat al enkele jaren terug en kan rekenen op een continue groei. Een logische stap was dan ook om deze partnerschap verder uit te breiden. Naast de vele telefonieoplossingen van Proximus die Essec Group in zijn portefeuille heeft, worden ze nu ook officiële partner op vlak van IT.

 

 

In Augustus 2017 behaald Essec Group het felbegeerde statuut van Proximus Enterprise Platinum Partner. In Limburg is Essec Group de absolute nummer één voor het Proximus Indirect kanaal. Deze toekenning is het resultaat van een jarenlange rechtlijnige aanpak waarin de klant centraal staat. “We gaan steeds op zoek naar de ideale oplossing die voor onze klanten het verschil kan maken. Het is de doelstelling om met de B2B divisie in onze regio nog meer ICT-diensten te gaan verlenen voor Proximus.”

Het complete aanbod aan IT- en Telecomoplossingen heeft ervoor gezorgd dat Proximus nog meer gebruik wil maken van de diensten en productlijnen die Essec Group vandaag aanbiedt.

2018

Uitbreiding portfolio vraagt om nieuwe website

Diverse partnerships en overnames vergroten het dienstenaanbod van de Essec Group. Deze toename resulteert in een nieuwe website voor zowel Essec-BNS als de Essec Group