fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Noordwijk, Hilversum, 17 mei 2018. IndigoCare, de internationale healthcare divisie van de Limburgse Essec Group is op het jaarlijkse NEC EMEA Partner event in de prijzen gevallen. IndigoCare had de eer om er de prijs voor beste internationale technologiepartner te behalen. Voor zowel NEC als IndigoCare is dit een bestendiging van de intense samenwerking die beide bedrijven hebben opgezet en het groeipad dat samen werd uitgestippeld.

NEC Advantage Conference

Elk jaar organiseert NEC (waarin het vroegere Philips telefonie is opgegaan) voor de EMEA (Europe, Midden-Oosten en Afrika) regio een conferentie waar partners/resellers samenkomen om de nieuwste ontwikkelingen in het portfolio en nieuwe marktbenaderingen te ontdekken. Maar liefst 300 partners uit 40 landen waren aanwezig op de conferentie in Noordwijk. Paul Kievit, President van NEC Enterprise Solutions benadrukte de significante groei in marktaandeel dat NEC wist neer te zetten in een turbulente markt. Deze groei werd vooral bekomen door een zeer uitgesproken focus op verticale markten, zoals het hotelwezen en de zorgsector.

IndigoCare als technologiepartner van NEC

2 jaar geleden sloot IndigoCare een structurele overeenkomst met NEC om haar verpleegoproepsystemen te implementeren in het productgamma van NEC. De Belgische tak van de Essec Group implementeerde toen al totaaloplossingen in de zorgsector, NEC-telefonie gecombineerd met de eigen ontwikkelde oplossingen van notificatie en het iCall verpleegoproepsysteem.

Mark Decat, Managing Partner Essec Group:

“NEC had snel begrepen dat Essec zeer succesvol was op de Belgische zorgmarkt met de NEC-producten in combinatie met onze verpleegoproep en het was al snel duidelijk dat deze combinatie ook succes zou brengen in andere regio’s voor NEC-partners”.

Wereldwijd partnership

Het contract dat IndigoCare afsloot met NEC behelst de EMEA-regio én het Amerikaanse continent.

Jan Beckers, Channel Manager EMEA:

“We hebben veel moeite gestoken in de implementatie van onze producten in het NEC-gamma. Op alle vlakken dienden we de violen gelijk te stemmen: marketing, sales, logistiek, trainingen en after sales. Het was een hele boterham maar het is de moeite waard geweest. NEC behoort intussen tot onze top 5 van verdelers over de verschillende continenten waar we samen actief zijn”.

Award

En dit heeft dus geleid tot een award van beste internationale technologiepartner.

Ronald Schapendonk, International Marketing Manager NEC EMEA:

“Deze award is een erkenning voor de beste 3rd party toeleverancier waar we een strategisch partnership mee hebben uitgebouwd en die voor ons van uitermate groot belang is om onze verticale marktbenadering te versterken. IndigoCare heeft bewezen dat hun producten een reële toegevoegde waarde bieden in het totaalaanbod van onze partners wereldwijd.”

Paul Kievit:

“Met de innovatieve kracht van een grote wereldspeler zoals NEC en de dynamische ondersteuning van lokale organisaties zoals IndigoCare bevindt NEC zich in een excellente positie om tegemoet te komen aan de meest evolutieve vragen van onze klanten”.

Toekomst

IndigoCare blijft aan de zorgweg timmeren met continue innovaties.

Mark Decat:

“We hebben heel wat nieuwe producten in ontwikkeling die ons nog intenser op de kaart van het internationaal zorglandschap zullen zetten, en die vanaf september dit jaar op de markt zullen komen. Daarenboven hebben we met NEC een aantal gezamenlijke ontwikkelingen in de steigers staan die wereldwijd uniek zijn en waarbij de NEC-partners een ongeziene voorsprong krijgen in de communicatieoplossingen in de zorgsector”.

Het ontwikkelingsteam van IndigoCare en Essec-BNS is volop in uitbreiding.

“We zijn op dit ogenblik aan het aanwerven om verder te kunnen groeien, we zijn op zoek naar software en hardware developers die mee willen werken aan de verdere uitbouw van het productportfolio om internationaal te kunnen groeien. Vandaag exporteert IndigoCare meer dan twee derde van hun totaalomzet en de ambitie is om de omzet binnen 3 jaar nogmaals te verdubbelen.”, besluit Decat.

 

Over Essec Group

Essec gaat er prat op om het breedste aanbod te hebben in haar vakgebied. De groep heeft drie soorten activiteiten: gericht naar de consument, naar bedrijven en naar de zorgsector:

De consumer activiteit zijn de 12 winkels waarmee Essec in Limburg de toon zet inzake telecom. Je kan hier terecht voor een GSM, Smartphone of Tablet, maar het aanbod gaat veel verder dan dat, eender welke toepassing die gerelateerd is met telecom kan je hier vinden.

Op vlak van ICT voor bedrijven ligt de focus op totaalintegratie en functionele Know-How: van de Voice-over-IP Call Server en dataoplossingen voor grote bedrijven of overheidsinstanties. Door de hoge graad van expertise biedt Essec-BNS de volledige waaier van installatie, onderhoud en services voor dit geheel, voor zowel bestaande systemen als voor nieuwe oplossingen. De business processen van klanten primeren, en daar speelt Essec-BNS direct op in: de business doelstellingen van de klanten staan voorop, alle hardware is zeer belangrijk, maar de focus ligt op het optimaal gebruik ervan: in een mum van tijd een nieuwe applicatie lanceren, tijdelijk extra opslagcapaciteit kunnen gebruiken, genieten van een mobiele werkomgeving, enz.

Sinds het begin van haar activiteiten in 1977 is Essec in gans België actief in de zorgsector, waarbij ze vandaag via haar divisie Healthcare Network Systems als enige aanbieder in België een totaaloplossing biedt voor IT en telecom in ziekenhuizen, rustoorden en de thuiszorg. Zo integreert Essec haar verpleegoproepsysteem met alle oproepfaciliteiten voor de verzorgers en met telefonie voor de vermelde sectoren.

In 2007 besliste Essec om haar R&D-activiteiten en productie van verpleegoproepsystemen onder te brengen in een nieuw bedrijf: IndigoCare Europe met een dochterbedrijf in Houston, Texas. Sindsdien is IndigoCare uitgegroeid tot een wereldspeler op haar domein met jaar na jaar groeicijfers.

Over NEC Enterprise Solutions

NEC biedt wereldwijd IT- & Communicatieoplossingen voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen, de overheid, het hotelwezen en de zorgsector. Ontwikkeld volgens open standaarden, een hoge beschikbaarheidsgraad en flexibele groeimogelijkheden, worden de laatste innovaties inzake spraak, data, beeld toepassingen toegepast om de performantie van organisaties intensief te verhogen.