fbpx
 • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Mark Decat

24/12/1968 – 6/9/2021

Met droefheid in het hart hebben we gisteren afscheid genomen van Mark Decat, Managing Partner van de Essec Group. Woorden schieten tekort om te beschrijven wat hij voor ons en de Essec Group betekend heeft.

Sinds 1992 was hij een van de drijvende krachten van Essec. In 2009 resulteerde deze passie in een overname van het bedrijf, samen met zijn 3 andere vennoten. Met een enorme gedrevenheid leidde hij de sales- en marketingafdeling en zorgde hij voor een gezonde drang naar innovatie binnen het bedrijf. Zo was hij de grote bezieler van IndigoCare, een dochteronderneming van Essec, die wereldwijd het iCall verpleegoproepsysteem succesvol in de markt zette.

Bij zijn medewerkers, klanten, leveranciers en in ondernemerskringen, was Mark gekend als een bijzonder gedreven persoonlijkheid, die steeds vol passie en positivisme zijn taken vervulde. Een vlotte verteller, die volop van het leven kon genieten en zijn enthousiasme moeiteloos wist over te brengen naar de mensen rondom hem. Zijn aanstekelijk lach, die vaak door de gangen weerklonk, verraadde telkens weer zijn aanwezigheid in het bedrijf.

Enkele jaren geleden werd Mark ziek. Hij onderging de zorg met veel positieve energie en knokte terug om de draad op te pikken. Eerder dit jaar sloeg het noodlot een tweede keer toe, met een intensieve periode van zorg tot gevolg. In mei, net voor de intensifiëring van de behandelingen, trouwde hij nog met zijn grote liefde Sandra.

Ondanks de hevige strijd die hij heeft gevoerd, is Mark gisteren overleden. Onze oprechte deelneming gaat uit naar zijn echtgenote, kinderen, familie, vrienden, collega’s en iedereen die hem liefhad.

Mark, rust zacht. We gaan je missen.

Hier kunt u een berichtje plaatsen om uw medeleven te betuigen:

Dit bericht heeft 49 reacties.

 1. karel wouters

  Heel veel sterkte voor vrouw en kinderen familie en alle mensen van Essec. Hij laat een grote leegte na. Onze gemeende deelneming.

 2. Wim Van Boghout

  Ik heb Marc jaren geleden mogen leren kennen als gepassioneerd man , een verlies voor velen.
  Veel sterkte aan zijn gezin, familie, vrienden en de hele Essec ploeg.

 3. Paul Wijgaerts

  Mark was een gedreven ondernemer met het hart op de juiste plaats. Mijn oprecht medeleven aan allen die hij achterlaat.

 4. Brigitte Margery

  Beste familie en vrienden van Mark.
  Ik kende Mark enkel vanuit het professionele leven, maar heb hem weten appreciëren als een sympathiek, klantvriendelijke persoonlijkheid…echt een van je contacten die je tijdens je carrière krijgt die een blijvende goede indruk achterlaten.
  Veel sterkte voor allen die hem zullen missen
  Brigitte

 5. Micky Iven

  Sterkte & Innige deelneming @ familie en vrienden.

 6. Jan Tielens

  Veel sterkte aan familie en medewerkers! Ik heb Marc meermaals ontmoet en was steeds onder de indruk van zijn gedrevenheid, vakkennis en optimisme. Iemand om nooit te vergeten.

 7. Omer Breugelmans

  Mijn oprechte deelneming bij dit grote verlies. Veel sterkte voor familie en vrienden.

 8. Bert Lantin (Besco)

  Mark inspireerde ons om met ons product ook naar het buitenland te gaan. Eeuwig dankbaar. Veel sterkte aan zijn gezin, familie, vrienden en de hele Essec ploeg.

 9. Regina Gymza

  Mijn oprechte deelneming aan de familie, vrienden en collega’s.

 10. Pieter Vrijens

  Veel sterkte aan familie, vrienden en iedereen bij Essec.

 11. Rutger Vercauteren

  Sterkte aan de familie en collega’s!

 12. Jean-Jacques Schols

  Veel sterkte aan de nabestaanden, vrienden en collega’s.

 13. Eli Revizada

  My condolences to the family and the Essec company. It’s hard to digest that Mark is not with us anymore. During the 20 years we have been in business relations from Israel, Mark has proven to be a happy, smiling person who is willing to help. A great loss to the family and to Essec

 14. Kris Vrancken

  Heel erg veel sterkte, aan collega’s, vrienden, familie en kennissen van Mark.
  Ik heb hem voor het HOGEVIJF project in Hasselt leren kennen als een erg vlot, aimabel, aangenaam en positief persoon.
  Een groot verlies voor Mark zijn directe omgeving.

 15. Koen Denys

  Zowel in persoonlijke naam als in naam van de Vandenabeele medewerkers bieden we onze oprechte deelnemingen aan met dit zware verlies.

 16. Dirk Jenaer

  RIP Mark.
  Veel sterkte aan familie en naasten.

 17. Christ Gommeren

  Oef ik schrik enorm van dit bericht. Sterkte collegas maar zeker ook voor zijn gezin en familie alle kracht toegewenst. Wat is dit een groot verlies……

 18. Brulmans Marijke - AEW NV

  Mijn oprechte gevoelens van medeleven aan de familie en alle mensen van Essec bij dit zware verlies.

 19. Marc Mertens

  Mijn innige deelneming. Mark heeft me professioneel steeds geïnspireerd met zijn kennis, gedrevenheid en vooral zijn postiviteit. Sterkte

 20. Bert van Koelen

  Mark was een voorbeeld voor velen, gedreven door passie en met een tomeloze energie. En vooral ook een innemend mens. Heel veel sterkte voor familie en vrienden met dit grote verlies.

 21. Peter Boonen

  Geschokt was ik deze ochtend bij het lezen van HBvL. Veel sterkte gewenst aan zijn familie, vrienden en collega’s.

 22. Pardo Cindy

  Heel veel sterkte voor vrouw en kinderen . Ook veel sterkte aan de mensen van Essec zelf . Onze gemeende deelneming . Partner Vandenabeele .

 23. Stephan Geys

  Eind jaren negentig, leerde ik Marc kennen door mijn functie bij Unizo-Limburg en later ook bij Voka-Limburg. Sinds 2007 heb ik Marc nog beter leren kennen vanuit mijn functie als facilitair departementshoofd in een zorginstelling. Samen hebben we heel wat ideeën uitgewisseld over assistieve technologie en heb ik een mooi project in de zorginstelling met Marc mogen verwezenlijken. Ik kende hem als een erg vrolijke maar vooral correcte man die vol voor het ondernemerschap ging, maar dit goed wist te combineren met op tijd en stond te genieten. Vele netwerk-events hebben we afgesloten met een stevige pint en vooral veel plezier. Hoewel ik wist dat Marc ernstig ziek was, is het vernemen van zijn overlijden toch heel erg verschieten! Ik wil aan de partner, kinderen , familie, de vele vrienden van Marc en aan al zijn medewerkers alle troost, sterkte en moed toewensen om dit grote verlies te verwerken. Ik leef oprecht met jullie mee en deel in uw verdriet.

 24. Christa Jouck

  Mark, je zal gemist worden. Veel sterkte aan Sandra, familie en vrienden.

 25. Sven De Proft

  Mark, ongeloof overheerst hier… ik heb je vanmorgen proberen bellen… had ik het geweten. Hoe sterk heb je je al die tijd gehouden…. Ik heb jou altijd enorm gewaardeerd als mens, als gesprekspartner, als zakenrelatie. In die volgorde. Want aan jou had een mens iets. Een groot verlies dus. Heel veel sterkte aan familie, collega’s en vrienden. Rust zacht, Mark.

 26. Stef Van Hemelen

  Ik heb Mark maar kort gekend.
  Toch zal ik zijn optimisme en humor niet snel vergeten. Een schitterend persoon die open stond voor ideeën, opmerkingen, leuke- en diepgaande gesprekken. Nu, een gemis voor iedereen die hem heeft gekend. Veel sterkte aan alle vrienden en familie.
  Ik denk nu vooral terug aan zijn optimisme en vechtlust en hoop dat iedereen ook daar kracht kan in vinden om door deze moeilijke periode heen te geraken.
  Veel sterkte en mijn oprechte deelneming.

 27. Helena Maes

  Innige deelneming aan de kinderen, echtgenote, familie, vrienden en collega’s.

 28. Jurgen Habraken

  Heel veel sterkte aan familie, vrienden en collega’s. ?

 29. Louis Dielis

  VEEL STERKTE BIJ DIT GROOT VERLIES VOOR FAMILIE EN DE MENSEN VAN ESSEC. HIJ WAS EEN FIJNE COLLEGA

 30. Jan Klaps

  Marc was een optimist, een gedreven ondernemer met de nodige ‘joie de vivre’ . Veel sterkte aan vrouw, kinderen en naaste vrienden. Oprechte innige deelneming.

 31. Hugo, pa van Bart

  Met droefheid in het hart heb ik het nieuws vernomen van het overlijden van vriend Mark en wens de familie en vrienden veel sterkte.

 32. Schroeyers Tijl

  Heel veel sterkte aan de familie, vrienden en collega’s bij Essec.

 33. Pol Mandeville

  Mijn oprechte deelneming bij het veel te vroege afscheid van Mark. we hebben jaren een fijne professionele samenwerking gehad. Ik zal hem blijven herinneren als een oprechte en joviale man.
  Veel sterkte aan zijn familie, vrienden en de collega’s van Essec en IndigoCare.

 34. Luc Willekens

  Innige deelneming aan gans de familie en de medewerkers van Essec.
  Het was een plezier om hem te horen vertellen met zoveel passie en gedrevenheid.

 35. Andreas Pröfrock

  Wat een droevig bericht! Heel veel sterkte voor iedereen!

 36. Gita Bessemans

  Woorden schieten te kort…Mark was een fantastische persoon, energiek, positief, innovatief,…we gaan hem missen. Veel sterkte voor iedereen die hem graag ziet!

 37. Gert Bervoets

  Heb Mark op enkele internationale missies leren kennen. Wat een aangename, gedreven, positieve , ondernemende persoonlijkheid gaan we moeten missen. Veel sterkte aan zijn geliefden om dit grote verlies te verwerken maar daarna zullen er zeker vele mooie herinneringen zijn om aan terug te denken.

 38. Ingrid - Patrick

  Innige deelneming &
  Heel veel sterkte aan familie, vrienden, collega’s! ?

 39. Nulens luc

  Oprechte deelneming
  Veel sterkte voor familie, vrienden en collega’s

 40. Peter Messelis

  Mijn oprechte deelneming aan de hele familie, vrienden en alle mensen van Essec. Geschokt om dit te vernemen…

 41. Jean-François Picon

  Met droefheid heb ik het nieuws van Mark’s overlijden vernomen.
  Als oud medewerker van Essec heb ik mezelf 5 onder leiding van Mark mogen ontplooien.
  Mark heeft mee mijn carrière switch mogelijk gemaakt.
  Mark was immer positief en een innemende charismatische persoonlijkheid.
  Ik wens dan ook mijn medeleven te betuigen aan de hele Essec familie en Mark’s vrienden, familie en naasten.
  Heel veel sterke in de komende tijd.
  RIP Mark.

 42. Evens Eddy - Lecot NV

  Heel veel sterkte. Ik heb Mark in zijn beginjaren bij Essec leren kennen. Fantastisch om mee samen te werken en wat een drive. Ongeloof bij het horen van de droevige boodschap. Sterkte. Eddy

 43. Jean-François Picon

  Met droefheid heb ik het nieuws van Mark’s overlijden vernomen.
  Als oud medewerker van Essec heb ik mezelf 5 jaar onder leiding van Mark mogen ontplooien.
  Mark heeft mee mijn carrière switch mogelijk gemaakt.
  Mark was immer positief en een innemende charismatische persoonlijkheid.
  Ik wens dan ook mijn medeleven te betuigen aan de hele Essec familie en Mark’s vrienden, familie en naasten.
  Heel veel sterke in de komende tijd.
  RIP Mark.

 44. Raf Verbeeck

  Het is een privilige om Mark gekend te hebben.
  Een geboren leider, altijd gepassioneerd bezig en met een fantastische zin voor humor.
  Mark, ik ga je erg missen man !
  Ik zal nooit onze ontmoetingen vergeten.

 45. Jean BYA

  Alle sterkte voor familie en werkcollega’s, mijn innige deelneming.

 46. Jo Lysens

  Ons medeleven, en sterkte gewenst aan de familie en de collega’s.