fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Onze divisie Healthcare IT & Telecom ontwikkelt en produceert het Full-IP-verpleegoproepsysteem iCall. Dit uiterst veelzijdige gamma gaat van een standaard verpleegoproep tot een ver doorgedreven kamerterminal met aanraakscherm.

Door de naadloze integratie met de telefonieplatformen staat Essec garant voor één totaaloplossing inzake telefonie, notificatie en verpleegoproep. iCall is zo ontworpen dat in meer dan 97% van de gevallen de oude bekabeling hergebruikt kan worden. Zo vermijdt u een hoge investeringskost en onnodige kap- en breekwerken.

  • iCall verpleegoproepsysteem

  • Toegangscontrole

  • Dwaaldetectie

  • Antifixatie

iCall is uw antwoord

iCall is het eerste verpleegoproepsysteem ter wereld dat gebaseerd is op de open IP-standaard. De gedistribueerde architectuur zorgt voor de grootste flexibiliteit zonder enige beperking. Alle verbindingsmogelijkheden die gelden voor een datanetwerk, gelden ook voor iCall: alle intelligentie bevindt zich gedistribueerd in de IPunits, indien gewenst op kamerniveau.

De flexibele topologie maakt iCall inzetbaar in nieuwbouw en renovatie, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van bestaande kabelinfrastructuur. Alle types oproepeenheden kunnen gecombineerd worden binnen één systeem: bedraad of draadloos, bewaakt of standaard. Elk bestaand oproepsysteem kan uitgebreid worden met iCall, bovendien worden alle alarmsystemen, brandcentrales en communicatiemiddelen gebundeld tot één geheel.

Alle intelligente oproepeenheden zijn bewaakt, afzonderlijk programmeerbaar en voldoen aan de VDE834-1 en 834-2 normering.

Met 4 draden komen we overal

ICall maakt gebruik van IP-kamerunits welke worden verbonden met de dichtstbijzijnde dataswitch, met enorme kabelbesparingen tot gevolg. Bovendien kan eender welke topologie gebruikt worden voor de intelligente LocalBus oproepeenheden: 4 draden van eender welk type volstaan.

Hierdoor kan iCall in een nieuwbouw hetzelfde kabeltraject volgen als andere technische toepassingen, en kan in meer dan 97% van de gevallen de bestaande bekabeling herbruikt worden bij renovatie. Waar nodig, worden intelligente oproepeenheden draadloos uitgevoerd.

Om iCall naadloos in uw interieur op te nemen is er een compleet gamma van decoratieve kaders en naambordjes met kamerlamp voorzien. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Enkel open standaarden

iCall brengt interactiviteit tot op de kamer: de iCall IP-Touch kamerunit met aanraakscherm maakt het gebruik voor verzorger en bewoner zeer vanzelfsprekend.

Na het aanmelden kan het verplegend personeel de geplande taken uit het zorgdossier aanvinken en meetresultaten ingeven. Ook voor de bewoner zijn er tal van functionaliteiten. Bovendien kunt u dankzij onze open standaarden uw oproepsysteem personaliseren op maat van uw noden.

De spraakcommunicatie verloopt over het gestandaardiseerde SIP-protocol, waardoor elke oproep-unit kan geregistreerd worden als binnenlijn op een SIP-server. Zo kan de verzorging vanaf eender welk telefoontoestel handenvrij met de bewoner spreken om zo snel mogelijk de reden van de kameroproep te kennen. Voor de mobiele bewoners worden draadloze oproepmedaillons of –armbandjes voorzien, indien gewenst met locatiedetectie, ook inzetbaar bij dwaalgedrag.

De correcte verzorging van bewoners is van levensbelang. Het personeel van zorginstellingen kunnen zich niet permitteren om fouten te maken. Nochtans is vergissen menselijk, zeker in een stressvolle en hectische omgeving.

Een eenvoudig geheugensteuntje dat het risico op fouten verkleint en de onderlinge communicatie tussen de zorgverleners in goede banen leidt, is de takenregistratie. Het systeem van Essec-BNS is multifunctioneel en helpt u bij uw dienstverlening.

Integreer spraak met de iCall SIP-Touch en kamertelefonie

De iCall SIP-Touch kamerunit met aanraakscherm vergemakkelijkt de interactie tussen zorgverlener en bewoner. Na het aanmelden met de iButton of RFID-badge kan het verplegend personeel de geplande taken uit het zorgdossier aanvinken en meetresultaten zoals gewicht, temperatuur en bloeddruk ingeven.

Alle lopende kameroproepen van de afdeling worden weergegeven en de bewoner kan extra info raadplegen, foto‘s bekijken of telefoneren. De spraakcommunicatie verloopt over het gestandaardiseerde SIP-protocol, waardoor elke oproep-unit kan geregistreerd worden als binnenlijn op een SIP-server.

Bovendien kan de verzorging vanaf eender welk telefoontoestel handenvrij met de bewoner spreken, via de iCall Touch of met behulp van handenvrije kamertelefonie. Op die manier weet de zorgverlener onmiddellijk de reden van de oproep en kan er een inschatting van hoogdringendheid gemaakt worden. Uw personeel zal efficiënter reageren op oproepen met een aanzienlijke tijdsbesparing tot gevolg.

Bespaar op uw bekabeling

Bovenop de bedrade oproepknoppen integreert iCall ook een uitgebreid gamma aan draadloze toepassingen. Deze draadloze oproepknoppen bieden steeds dezelfde garanties als de iCall IP of local bus units.

Elke combinatie is mogelijk, van multifunctionele oproep/ontvanger-sets tot geïntegreerde ontvangers die een volledige dekking van uw gebouw garanderen. Op kamerniveau is het mogelijk draadloze kamerunits uit te rusten met oproep/afstel-mogelijkheden of met draadloze trekschakelaars in de sanitaire ruimtes. Het is tevens mogelijk om, al dan niet in combinatie met draadloze oplossingen, bedrade oproepknoppen te voorzien in een en dezelfde kamer.

Betrouwbaar onder alle omstandigheden

De draadloze oproepmedaillons of –armbanden zijn volledig waterproof en kunnen uitgerust worden met locatiedetectie en afstelmogelijkheid. Stand-alone lokalisatiebakens zijn daartoe in de mogelijkheid de locatie van een oproep te detecteren en kenbaar te maken aan het verplegend personeel.

Dwaaldetectiezenders, aangesloten op deze locatiebakens met een lus of antenne, kunnen op dezelfde ontvangers geïnstalleerd worden. Deuren kunnen automatisch gesloten worden als de residenten niet vergezeld zijn door verplegend personeel.

Bekijk onderstaande video en ontdek in 90 seconden wat iCall voor u kan betekenen.

Andere oplossingen

Referenties