fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

In een sector waar de beschikbare middelen dagelijks onder druk staan, maar een kwalitatieve zorgverlening vereist is, zijn slimme sensoren een geschenk uit de hemel.

Slimme sensoren zijn als het ware een verlengstuk van uw verplegend personeel. Het stelt ze in staat om oproepen beter en vooral sneller in te schatten en/of af te handelen. Bovendien zorgen slimme sensoren ervoor dat de privacy van uw bewoners maximaal gerespecteerd blijft. Geen onnodige nachtelijke bezoekjes, minder nood aan fixatie, afname van het aantal valincidenten en ga zo maar door.

De markt voor slimme sensoren groeit in een snel tempo als gevolg van de evolutie van draadloze technologieën en innovatieve toepassingen. Hoog tijd dat de zorgsector deze systemen omarmt. Op deze pagina hebben we enkele van deze slimme en beproefde sensoren voor u op een rijtje gezet. Elk met hun eigen specifieke toepassing.

  • Valpreventie

  • Kamerbewaking

  • Dwaaldetectie

  • Oproepknoppen voor mensen met een motorische beperking

Met deze draadloze sensoren maximaliseert u de vrijheid van uw bewoners.

Valpreventie – Optiscan

De unieke combinatie van infrarood- en draadloze technologie heeft zich bewezen als een betrouwbaar en flexibel inzetbaar signaleringssysteem waarmee valincidenten voorkomen kunnen worden. De Optiscan  detecteert wanneer een bewoner aanstalte maakt het bed te verlaten. Een alarmsignaal wordt draadloos doorgegeven aan het verpleegoproepsysteem. Deze oproep geeft de verpleging de gelegenheid adequaat te reageren en zodoende ernstig letsel bij de cliënt te voorkomen. In de praktijk is gebleken dat 85% van de bewoners zich nog op de rand van het bed bevindt wanneer de verzorging na een oproep ter plaatse komt.

Valpreventie – Bedscan

De zorg is in een hoog tempo aan het veranderen. Wet- en regelgeving, kostenbesparingen en de vergrijzing spelen hierin een grote rol. Om goede zorg te kunnen blijven leveren is het tijd voor een innovatieve oplossing. Met deze bedscan kunnen we patiënten of bewoners op een humane manier worden beschermd. Ook de zorgverlener kan efficiënter zijn of haar werk uitvoeren. Het systeem kan meerdere potentieel gevaarlijke situaties herkennen en kan per cliënt worden ingesteld. U bepaalt wanneer u gealarmeerd wilt worden.

Eenvoudig te plaatsen

Vanwege de grote variatie in bedden en de daarbij behorende voetborden is er voor de Bedscan een universele klem ontwikkeld. Met behulp van de klem kunt u de Bedscan eenvoudig plaatsen en indien gewenst verplaatsen naar een ander bed. Er is hierdoor geen montage vereist.

Draadloze oproepknop

Deze draadloze en gevoelige oproepknop is geschikt voor mensen met beperkte motorische vaardigheden. Om een oproep te initiëren volstaat het om de rode knop lichtjes aan te raken. Van zodra de oproep actief is, brandt het rode led-lampje zodat de patiënt een visuele bevestiging heeft.

Dwaaldetectie

Bewoners die ‘s nachts ontwaken, kunnen moeite hebben om zicht te oriënteren. Het kan gebeuren dat ze de verkeerde deur openen en de zorginstelling verlaten. Ook personen met dementie of met dwaalgedrag kampen vaak met deze problematiek. De RAC draadloze contactmelder kan hiervoor een oplossing bieden. Van zodra een deur of raam wordt geopend, geeft het een alarmsignaal naar het verplegend personeel. Deze contactmelder is voorzien van een aan- en uitschakelaar en kan uitgeschakeld worden indien nodig.

EpiWatcher

De Epiwatcher is een simpel en veilig product dat abnormale bewegingen registreet. Het beschikt over een uiterst gevoelige sensor die kleine bewegingen en schokjes kan waarnemen. Zo kan het zorgpersoneel op tijd gewaarschuwd worden in geval van afwijkend gedrag. Een groot voordeel van apparaten is dat het alle specifieke bewegingen registreert én opslaat. En dit tot twintig berichten.

WetWatcher

Urineverlies is een realistisch probleem bij ouderen en kinderen in onze samenleving. De WetWatcher detecteert grote en kleine hoeveelheden vocht en meldt dit draadloos via het oproepsysteem aan de hulpverlener.

Wangschakelaar

Voor patiënten of bewoners met beperkte bewegingsmogelijkheden kunnen we een flexibele buis met wangschakelaar plaatsen om een oproep te initiëren. Het montagesysteem is eenvoudig en bestaat uit een stevige klem voor montage op een tafel, stoel, bed of op bijna elk ander oppervlakte.

De flexibele wangschakelaar wordt zowel bedraad als draadloos uitgevoerd en sluit eenvoudig aan op het iCall verpleegoproepsysteem.

Blaaspijp

De blaaspijp is geschikt voor patiënten met zeer beperkte bewegingsfuncties. Het meest veilige en comfortabele product is de draadloze blaaspijp met zuig- en blaasfunctie. Zo kan men een oproep doen door in de pijp te blazen of door aan de pijp de zuigen. Het toestel kan eenvoudig gekoppeld worden aan het iCall oproepsysteem. Ook de bevestiging gaat gemakkelijk met een stevige klem.

Bed- & stoelalarm

Het bed- en stoelalarm zorgt voor een fijne nachtrust met een gevoel van veiligheid. Dit product is ontwikkeld om een extra oogje in het zeil te houden op patiënten die niet zonder hulp hun bed kunnen verlaten of hun stoel in of uit kunnen. Dit alarm is bijzonder gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Ook eenvoudig te koppelen met het iCall verpleegoproepsysteem.

Andere oplossingen

Referenties