fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Een ervaren ICT-tandem met het compleetste aanbod aan alle mogelijke communicatievormen.

Essec-BNS is ontstaan uit een samenvloeiing van Essec Telecom Systems en Business Network Systems. De ene een gevestigde waarde op vlak van telecommunicatie, verpleegoproep en alarmering met ruim 40 jaar ervaring op de teller. De andere, een 27-jarige IT-expert uit Hasselt met een brede kennisbasis en specialisatie op diverse vlakken.

Met het samenbrengen van beide firma’s is de compleetste aanbieder in IT en Telecom in Limburg en ver daarbuiten ontstaan. Voor het nemen van deze beslissing zijn we echter niet over één nacht ijs gegaan.

Het ontstaan van de fusie

Hiervoor moeten we teruggaan naar het jaar 1998. Essec en BNS komen voor het eerst met elkaar in contact voor de ontwikkeling van CallCare, een integratie tussen CRM en Unified Communication. Een innovatieve technologie die zijn tijd ruim 10 jaar vooruit was.

Na 15 jaar succesvolle samenwerking, werd het voor beide partijen duidelijk dat een vergaande coöperatie alleen maar voordelen zou bieden. De ICT-tandem, Essec-BNS was dan ook een logisch gevolg.

Participaties en overname

Na 3 jaar werpt de fusie reeds zijn vruchten af met een participatie in MediaWave, een integrator van digital signage. Deze samenwerking paste perfect in de strategie om de compleetste aanbieder te zijn voor alle mogelijk communicatievormen. Interactieve beeldcommunicatie mocht hierin niet ontbreken.

Enkele maanden later volgt de overname van HostYou. Een echte IT-duizendpoot met specialisatie in domeinregistratie, Web- en Mail Hosting met Anti-Spam en Anti-Virus, Servers, Housing en andere diverse Cloud Diensten.

De toekomst

“In een snel evoluerende samenleving weten we als geen ander dat innovatie belangrijk is om concurrentieel te blijven en groei te verzekeren. De digitalisering in de ICT-sector is dan ook niet meer te stoppen. Elke dag opnieuw gaan we op zoek naar vernieuwingen en veranderingen op de markt om ons dienstenaanbod uit te breiden of te verbeteren. Onze jarenlange ervaring in de sector heeft als voordeel dat we tijdelijke trends kunnen onderscheiden van de nieuwe, blijvende technologie. Op die manier slagen we erin om u het compleetste aanbod aan IT en Telecom-oplossingen te blijven aanbieden.”

Bart Bylemans

Managing Director