fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Eddy Agten:

“De outsourcing van het beheer van de IT-infrastructuur mondt voor Democo Group uit op een betere IT-strategie tegen beheersbare kosten en met maximale ruimte voor onze eigen bedrijfsactiviteiten. De uitdaging voor het IT-beheer is rekening te houden met onze bedrijfskarakteristieken en onze gestage groei. Daar slaagt Essec volledig in.”

De Hasseltse bouwbedrijvengroep Democo Group concentreert zich hoofdzakelijk op zijn kernactiviteiten.

“Door onze IT-infrastructuur te laten beheren door een professionele dienstverlener zien we de inzet van IT-middelen niet als een last maar als een opportuniteit,”

stelt Eddy Agten, Administratief Directeur, Democo Group.

Groeibedrijf beheerst IT

In amper 40 jaar is algemeen aannemer Democo Group uitgegroeid tot een holding met een geconsolideerde omzet van 280 miljoen euro en een zeshonderdvijftig medewerkers verdeeld over negen ondernemingen.

Het actieterrein strijkt zich uit over algemene bouwactiviteiten, gebouwtechnieken, afwerking en interieurbouw tot vastgoed en projectontwikkeling. De verschillende bedrijven van de groep werken zelfstandig maar kunnen ook als geïntegreerde groep projecten aanpakken en op een optimale wijze synergieën ontwikkelen.

“Democo streeft voortdurend naar kwaliteit en snelheid met de nadruk op kostenbesparende en duurzame oplossingen. De informatica wordt integraal vanuit de bedrijfsprocessen en -noden benaderd. We hoeden ons voor overinvesteringen of ontsporingen,”

zegt Eddy Agten.

IT-infrastructuur op juiste maat

Democo Group beschikt in huis over een gecentraliseerde IT-infrastructuur. Het gaat om elf servers waarvan zes recent geïnstalleerde HP blade servers met voldoende opslagcapaciteit.

Connecties verlopen via Citrix servers. De interne en externe gebruikers loggen in op het bedrijfsnetwerk voor dataverkeer (calculatie, nacalculatie, documentbeheer), internettoegang en emailverkeer (LotusNotes).

De groep heeft geen informatici in dienst en verkiest om het beheer van deze infrastructuur volledig toe te vertrouwen aan Essec.

“Essec gaat uit van een doordachte aanpak van het IT-beheer zonder dat er bepaalde onderdelen worden uitvergroot of benadeeld. IT wordt almaar complexer en als bedrijf moet je er steeds op toezien dat IT de eigen organisatie niet overwoekert.”

Vanwege de verkregen transparantie in het IT-beheer kan Democo makkelijker de IT-omgeving naar juiste waarde beoordelen. De groep gaat regelmatig het IT-aanbod en de marktprijzen na en weet zowel de prijszetting als de optimale dienstverlening van Essec te appreciëren. De samenwerking met Essec loopt dan ook sinds meerdere jaren.

Outsourcing: minder zorgen, meer controle

“Belangrijke bedrijfsprocessen worden ondersteund door IT. Het is van belang dat de IT-omgeving doorheen de ganse groep stabiel functioneert – en blijft functioneren. Dat vraagt om een uitstekende beheerorganisatie bij onze dienstenleverancier Essec. De lokale aanwezigheid past binnen de totale dienstverlening

De outsourcing van de IT-beheertaken levert heel wat voordelen op, zowel kwantitatief als kwalitatief, bevestigt Eddy Agten. “De voordelen liggen op meerdere vlakken –kwaliteit, efficiëntie, kerncompetenties, kostenbeheersing.”

De kwaliteit van het IT-beheer omvat de competenties van de Essec medewerkers, hun beschikbaarheid en zeker ook die van de IT-systemen. De prestaties van de IT-afdeling zijn steeds optimaal. De kennis is verankerd en verzekerd. De kosten van de IT-beheerorganisatie zijn haarscherp onder controle.

Nieuwe IT-ontwikkelingen en investeringen –met het operationele bedrijfsproces als uitgangspunt- worden op tijd geïntroduceerd, geëvalueerd en geïmplementeerd.

Conclusie

Eddy Agten concludeert:

“De outsourcing van het beheer van de IT-infrastructuur mondt voor Democo Group uit op een betere IT-strategie tegen beheersbare kosten en met maximale ruimte voor onze eigen bedrijfsactiviteiten. De uitdaging voor het IT-beheer is rekening te houden met onze bedrijfskarakteristieken en onze gestage groei. Daar slaagt Essec volledig in.”

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Data & IT
Data-infrastructuur
Maak een afspraak

Andere referenties