fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen
WZC Gerkenberg
WZC Gerkenberg

Het verpleegoproepsysteem van Gerkenberg Welzijnscampus was dringend aan vernieuwing toe. Helaas werd het bestaande systeem niet meer ondersteund door de oorspronkelijke leverancier. Gelukkig heeft het iCall verpleegoproepsysteem van Essec in 97% van de gevallen voldoende aan de bestaande bekabeling om het volledige oproepsysteem te vernieuwen.

En dat is precies wat we gedaan hebben in Gerkenberg Welzijnscampus in Bree. Het woonzorgcentrum telt 86 kamers en 20 serviceflats waar we zowel het volledig verpleegoproepsysteem als de telefonie hebben vernieuwd. En dit zonder grote breekwerken en door gebruik te maken van de bestaande bekabeling.

Het feit dat de renovatie van zowel het verpleegoproepsysteem als de telefonie door één partner kon worden uitgevoerd was een grote plus voor de directie.

Naast het bekabelde oproepsysteem in de kamers, hebben de bewoners nu ook een polsmedaillon waarmee ze eender waar het verplegend personeel draadloos kunnen oproepen.

Daarnaast is de welzijnscampus nu ook voorzien van draadloze sensoren die bewoners met valrisico of met dwaalgedrag kunnen detecteren en het verplegend personeel snel op de hoogte kunnen stellen. De sensoren verhogen niet alleen het comfort van de bewoners, ze helpen ook de medewerkers in hun dagelijks werking.

Ook de patchkast kon een opfrisbeurt gebruiken. De nodige componenten werden vervangen en een aantal systemen werden toegevoegd. Tot slot werden alle kabels netjes gebundeld en op hun plaats gelegd. Opgeruimd staat netjes!

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Full-IP Verpleegoproepsysteem
Telefonie & Mobiele Communicatie
VoIP- & Dect- technologie
Zorgcommunicatie
Maak een afspraak

Andere referenties