fbpx
  • Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

Voor u denkt dat Essec zijn diensten onlangs heeft uitgebreid met een nieuwe kledinglijn, moeten we u helaas teleurstellen. Daarentegen zijn we erg verheugd om u de nieuwe website te mogen voorstellen van de bekendste weerman van Limburg. Het nieuwe platform belooft meer diepgang en interactie te geven en maakt daarvoor gebruik van het Sycro4 platform. Geschikt voor technische en complexe websitetoepassingen.

Het weer in Limburg

Ik ben er ooit mee begonnen omdat ik vond dat het beter kon…

Veel Limburgers kennen Ruben Weytjens ongetwijfeld; hij heeft namelijk meer dan 90.000 volgers op zijn facebookpagina die dagelijks hun kledij voor de dag kiezen op basis van wat Ruben voorspelt. En het aantal is groeiend. Ruben: “Ik ben er ooit mee begonnen omdat ik vond dat het beter kon dan wat andere nationale media te bieden had, namelijk een regionaal georiënteerd weerbericht. Ik had nooit gedacht dat we vandaag hier zouden staan met zo’n aantal volgers. Het leuke is dat het in Limburg altijd een paar graden warmer is dan in de rest van het land. Ideaal voor een terrasje en tijdens het winkelen hè… Bovendien willen we ook kortnieuws brengen zonder hiervoor in concurrentie te willen gaan met andere media.”

Interactieve website

Alle Essec winkelpunten fungeren als weerstation

De website biedt grote interactiviteit. Bart Bylemans van de Essec Group verklaart: “Zo kunnen volgers foto’s met informatie van weerstations doorsturen naar de website en zullen alle Essec winkelpunten in Limburg fungeren als weerstation.” Verder doorgedreven wil Essec de website commercieel uitbouwen voor online advertising: afhankelijk van het weer zullen bepaalde advertenties weergegeven worden. ”Het heeft geen zin om met paraplu’s te adverteren als het de volgende dagen zonnig en 25 graden wordt”, lacht Bylemans.

Het Essec digitaal platform

Met Mediawave heeft Essec binnen de groep een breed aanbod in Digital Signage. Ook deze link wordt uiteraard verder uitgebouwd gevoed door de lokale weersinformatie van Ruben Weytjens. Bylemans: “Al onze klanten kunnen genieten van newsfeeds waarin we per scherm de juiste weersinfo kunnen weergeven afhankelijk van de locatie, heel erg lokale weersinfo dus”.

Meer info?

Wens je meer info over de ontwikkeling van websites of webapplicaties, geef ons een seintje.